BAR CONSULTANCY

Bij het ontwikkelen en bouwen van een professionele cocktailbar komt veel kijken. Van barergonomie en barlogistiek tot een cocktailkaart die bij het concept van de horecazaak of baromgeving past.
Bartender Network adviseert en assisteert bij het creëren van een professionele, efficiënte en stijlvolle cocktailbar. Door de ervaring en kennis die Bartender Network heeft krijgt u altijd een professioneel advies waarin de laatste trends en nieuwste ideeën zijn verwerkt.

PERSONEELSTRAINING

Het succes van elke bar ligt bij het personeel. De grote variatie aan trainingprogramma’s van Bartender Network zorgen ervoor dat bartenders van elk niveau aansluiting kunnen vinden.
Beginnertrainingen behandelen bijvoorbeeld de basisprincipes van het cocktailshaken. Het begroeten en behandelen van de gasten, hygiëne, efficiëntie en effectiviteit, historie van cocktails, drankenkennis en de juiste manier van serveren vallen onder deze basiskennis.
Iedere bartender kan het bereiden van cocktails leren. Bartender Network raad echter wel aan om te beginnen met basiskennis voordat er cocktails worden gemaakt. De basiskennis is essentieel voor het goed bereiden van cocktails. De trainingprogramma’s van Bartender Network zijn opgebouwd in modules, ontworpen om bartenders te leren de vele aspecten van het vak onder de knie te krijgen.

Voorbeelden van deze modules zijn:
– Basis-bartraining
– Expert-bartraining
– Basis-cocktailtraining
– Expert-cocktailtraining
– Mixology-training
– Koffietraining
– Service-training
– Rollenspel
– Snelheid en efficiëntie
– Opfriscursus

Kleine trainingsgroepen, kwalitatief goede ingrediënten, interactie, praktijkoefening en rollenspel werken naar onze ervaring het meest efficiënt. Handleidingen worden verstrekt met basisinformatie, recepten en wellicht extra informatie als de bartenders of cliënt hier behoefte aan hebben.

DRANK- EN COCKTAILMENU

Het concept van een bar of restaurant moet volgens Bartender Network terug te vinden zijn in haar drank- en cocktailmenu. Het juiste assortiment aan drank en cocktails complimenteert en benadrukt het concept en de sfeer van de zaak. Bij een stijlvolle hotelbar hoort bijvoorbeeld geen Sex on the Beach op de kaart, maar eerder een goede Martini. Bij een gezellig strandpaviljoen is dit wellicht precies andersom.
Bartender Network heeft de kennis en ervaring om een drank- en cocktailmenu te ontwerpen dat past bij de uitstraling van uw bar, van klassiek tot modern, van eenvoudig tot extravagant.

Tevens kan Bartender Network speciaal voor u gemaakte cocktails ontwikkelen. Zogenaamde ‘signature cocktails’ waarvan alleen u het recept heeft en die bijvoorbeeld de naam van uw zaak dragen of de kleur van uw bedrijfslogo heeft.

BAR ONTWERP

Bartender Network streeft er naar dat elke horecaondernemer of bareigenaar zich bewust wordt van het feit dat het succes van een zaak voor een groot deel afhankelijk is van de bartender achter de bar. Het is van groot belang dat de bartender een functioneel ontworpen bar heeft en dat de ruimte juist is ingedeeld zodat de bartender efficiënt, snel en plezierig kan werken. Dit plezier wordt vrijwel altijd herkend door de gasten.

Onze barconsultants dragen jarenlange ervaring met zich mee als het gaat om functionaliteit en efficiëntie waarmee ze elke bareigenaar kunnen ondersteunen in de ontwikkelingen van de ultieme bar. We onderhouden nauwe relaties met verscheidene nationale en internationale bars en leveranciers van barmateriaal waardoor de hoogste kwaliteit gewaarborgd is.

HANDLEIDINGEN

Na een training krijgen deelnemers een handleiding mee van de training. Uit ervaring weten wij dat veel trainees het makkelijk vinden een naslagwerk te hebben om dingen te kunnen terugkijken.

De handleidingen zijn door Bartender Network voorzien van duidelijke informatie, toegespitst op de gevolgde trainingsessie. Het is tevens mogelijk om een algemeen barmanual te laten ontwikkelen voor toekomstige bartenders.

ONDERSTEUNING EN EVALUATIE OP LOCATIE

Tijdens en na de opening van een nieuwe bar of na trainingsessies staat Bartender Network altijd voor u klaar om uw bartenders op locatie te ondersteunen, adviseren en te evalueren hoe het gaat.
Het verloop in de horeca kan hoog zijn, daarom kunnen wij waar nodig bijsturen of extra trainen.
Continuïteit in kwaliteit is de sleutel tot het succes van uw bar. Het is daarom zeer belangrijk om regelmatig te evalueren en een vinger aan de pols te houden.

GLASWERK

Bartender Network heeft een nauwe werkrelatie met Royal Leerdam en voornamelijk Libbey glaswerk. Dit resulteert in prachtige cocktails in elegant glaswerk van hoge kwaliteit.
Het juiste glaswerk is niet alleen belangrijk voor hoe u de smaak en geur van een cocktail ervaart, mooi glaswerk complimenteert uw cocktail.
Bartender Network adviseert uw bedrijf in samenwerking met Libbey graag over glaswerk en leggen graag het belang ervan uit voor uw bar en uw gasten.

    Sorry, no posts matched your criteria.